Jeg har fået ny hjemmeside, www.torbenalbret.dk.

Siden her bliver derfor ikke længere opdateret. 

På min nye hjemmeside kan du læse meget nyt om mig, min forskning, mine foredrag, min undervisning og hvad jeg i øvrigt kan hjælpe med.
Du kan også finde artikler fra tidligere nyhedsbreve og meget andet.


Privatundervisning
Med privatundervisning bliver du bedre til selv at forske i din slægt.

 

Fælles for undervisningspakkerne er, at undervisningen tager udgangspunkt i dig og din egen forskning. Undervisningen foregår hjemme hos dig selv og er skræddersyet til dig og dine behov. Undervisningen kan være for dig alene, eller du kan samle et par venner, så I kan deles om udbyttet og udgiften. 

Er I mere end fire personer, vil jeg anbefale jer at melde jer til et af mine aftenskolekurser. Se nærmere her.

Undervisningen afregnes med kr. 425,- inkl. moms pr. time + transport.

 

 

Pakke 1 - Kom godt fra start:

2 timer

 
Hvis du føler, at der meget, du ikke forstår; at kirkebøgerne er indrettet underligt, eller er du forvirret over alle de hjemmesider, du skal forholde dig til, så er pakke 1 noget for dig.

 

Med udgangspunkt i dig og din slægtsforskning lærer du, hvordan du skal bruge kilderne og hvordan du udnytter de informationer, du finder, i din videre forskning. Du lærer de faglige begreber og får præsenteret relevante bøger og hjemmesider for lige netop din forskning.

 

På den måde undgår du en række af de klassiske begynderfejl, fx at der kommer ”falske” forfædre ind i dit stamtræ.
Endelig tager vi en lille snak om, hvorvidt du skal investere i et slægtsforskningsprogram til computeren eller ej.

 

Pakke 2 - Kom videre:

3x2 timer

 

Hvis du er godt i gang med din slægtsforskning og har brug for at komme videre fra kirkebøger og folketællinger, så er pakke 2 lige noget for dig.

 

Du viser mig dine foreløbige resultater og fortæller, hvordan du er kommet frem til dem. Så vil jeg komme med gode råd og vise dig, hvordan du kommer videre med skifteprotokollerne, der ligesom kirkebøger og folketællinger er én af de allervigtigste kilder til slægtsforskning.

 

I din forskning er du sikkert allerede stødt på gotisk håndskrift, der kan være meget svær at læse for nutidens mennesker. Jeg giver dig en introduktion til gotisk håndskrift samt nogle læse- og skriveøvelser. På den måde bliver du bedre til at læse, hvad der står i kilderne, så du kan komme videre i din forskning.

 

En udvidelsespakke består af introduktion til specifikke emner samt praktisk brug af de tilhørende kilder og hjælpeværktøjer.
Typisk 2x2 timer

 

Mulige emner kunne være:

 

Men andre emner er også mulige. Spørg endelig.

 

Udvidelsespakkerne er for dig, der har været i gang længe, men godt kunne tænke dig en grundig indføring i et bestemt emne.

 

Læs også hvad jeg kan tilbyde inden for:

Hjemmesiden designes og vedligeholdes af TKAK